Мінінфраструктури доклало всіх зусиль щодо захисту українських перевізників / фото УНІАН

Україна домовилася з Польщею про надання українським вантажоперевізникам 5 тисяч додаткових дозволів на здійснення автомобільних перевезень через територію Польщі у 2019 році.

Читайте такожВ Україні набув чинності закон про штрафи за руйнування доріг фурами: у чому суть

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, відповідні домовленості були досягнуті в ході переговорів між Україною та Республікою Польща.

Відео дня

"Міністерство інфраструктури доклало всіх зусиль щодо захисту українських перевізників, які отримують додатково 5 тисяч польських дозволів, які будуть передані українській стороні на початку листопада 2019 року, і 10 тисяч дозволів з попереднього обміну дозволами на 2020 рік для використання у 2019 році. Дозволу з попереднього обміну на 2020 рік будуть дійсними до 31 січня 2021 року, польська сторона повинна передати їх до 15 листопада 2019 року. Буде також створена спільна робоча група з обміну досвідом щодо розподілу дозволів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що підтверджені домовленості щодо здійснення попереднього обміну дозволів на 2020 рік на рівні 2019 року - 160 тисяч.

"Українська сторона й надалі наполягатиме на встановленні квоти дозволів щонайменше на рівні 200 тисяч. Під час зустрічі міністрів інфраструктури обох країн, яка має відбутися наприкінці листопада, міністр інфраструктури України буде наполягати на дотриманні прав українських перевізників та забезпечення вільного руху товарів", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними прес-служби, 7 листопада відбудеться засідання Комісії з розгляду питань, пов'язаних з оформленням, видачею, обліком і аналізом ефективності використання дозволів на поїздки територіями іноземних держав під час якого буде визначена процедура оформлення додаткових дозволів Республіки Польща.

Зазначається, що за рішенням комісії з 12 листопада анулюються 160 тисяч дозволів Республіки Польща на в'їзд.

"Для повернення у країну реєстрації транспортного засобу у перевізників є час до 31 грудня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, останні роки Україна відчуває дефіцит польських дозволів на автомобільні вантажні перевезення.

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що дефіцит дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення через територію Польщі для українських перевізників пов'язаний з діями окремих людей в Польщі.