«Укрзалізниця» не погодилася з рішенням комітету / фото УНІАН

Верховний суд підтримав позицію Антимонопольного комітету у справі про зловживання монопольним становищем акціонерною компанією «Укрзалізниця» через відмову розвести залізничні мости на Дніпрі для пропуску великогабаритного судна.

Читайте такожРозкрадання 20 мільйонів УЗ: завершено досудове розслідування у справі

Про це повідомила прес-служба Антимонопольного комітету.

Відео дня

Зазначається, що за результатами розглянутої справи Тимчасова адміністративна колегія Комітету прийняла рішення та наклала на «Укрзалізницю» штраф у розмірі 760 тис. грн, а також зобов'язала припинити порушення - скласти економічно обгрунтований кошторис витрат на цю послугу.

«Укрзалізниця» не погодилась із рішенням Комітету й оскаржила його в судовому порядку. Нарешті 14 листопада 2019 року Верховний суд прийняв постанову, якою рішення Господарського суду міста Києва та постанова Північного апеляційного господарського суду залишені без змін, а касаційна скарга «Укрзалізниці» - без задоволення», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що Дніпропетровським відділенням Комітету за заявою «Укррічфлоту» було розпочато справу через відмову філії «Укрзалізниці» розвести залізничні мости на Дніпрі для пропуску великогабаритного судна.

«До того ж, встановлена «Укрзалізницею» вартість піднімання прогінних споруд мостів не відповідала витратам залізниці на піднімання цих споруд. Тобто «Укрзалізницею» встановлено таку вартість цієї послуги, яку неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше Антимонопольний комітет оштрафував два підприємства на 7 млн грн за змову на торгах на послуги з ремонту локомотивів «Укрзалізниці».