За три дні вже замовлено понад 200 тисяч електромобілів / фото twitter.com/elonmusk

Представлений в минулу п'ятницю футуристичний пікап Tesla Cybertruck залишається серед найбільш обговорюваних, тим паче з урахуванням того, яким вийшла перша легка вантажівка компанії Ілона Маска.

Читайте такожTesla зареєструвала одразу дві назви для свого пікапа

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Ілон Маск робить все, щоб підтримувати інтерес до новинки, порційно видаючи нові подробиці. В останній сесії питань та відповідей з передплатниками у Twitter підприємець розповів, чому Tesla Cybertruck отримав саме такий незвичайний полігональний дизайн, який, як відомо, породив чимало жартів і мемів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що причина, за якою Tesla Cybertruck, всупереч трендам, отримав плоскі поверхні та гострі кути полягає, як і передбачалося, в матеріалах. Як відомо, кузов Tesla Cybertruck зроблений з надтвердої холоднокатаної нержавіючої сталі. За словами Маска, вона в рази міцніша сучасних сплавів, які широко використовуються в автомобільній промисловості. І тому не можна просто так взяти й почати штампувати надтверду сталь, тому що вона просто зламає штампувальний прес. По суті, кузов Tesla Cybertruck - це один цільний сталевий лист товщиною 3 мм, складений у декількох місцях. Таке собі доросле орігамі. Навіть згинання вимагає глибокого зазору на внутрішній стороні вигину. Власне, так і було зроблено прототип Tesla Cybertruck.

Говорячи про марку сталі, у відповідь на запитання одного з користувачів, Маск уточнив, що 30X - це умовне позначення нового варіанту стали 300 серії, який для підвищення міцності багаторазово піддається холодній обробці. Конкретна міцність залежить від потужності преса.

На недавній презентації Маск показував відео, на якому Cybertruck легко тягне за собою потужний пікап Ford F150, який намагається їхати в іншу сторону. В одному з твітів голова Tesla повторно викладе фрагмент.

Маск також повідомив, що Tesla Cybertruck - це остання новинка у планах виробника. Тобто, свій наступний автомобіль, яким би він не був, компанія представить ще не скоро. Але в наступному році буде чимало анонсів нових технологій, причому більшість з них виявляться "несподіваними". Крім того, спілкуючись з передплатниками, Маск обмовився, що у віддаленій перспективі, можливо, з'явиться сенс випустити компактний варіант Cybertruck, а також назвав відмінною ідеєю випустити на базі Cybertruck "паркетник" (SUV) з третім рядом сидінь (на дев'ять пасажирів) або мінівен. Нагадаємо, свого часу Маск говорив про мікроавтобус Tesla, але в підсумку передумав.

Після презентації Маск публікував ролик з успішними внутрішніми випробуваннями надійності скла - той самий тест з металевою кулею.

Чому ж на презентації все пішло не так? За словами Маска, удар кувалдою про двері призвів до пошкодження скла в основи, тому сталева кулька й не відскочила. "Треба було спочатку кидати кулю, а потім бити кувалдою, що ж, іншим разом...", – віджартувався Маск в Twitter.

Втім, цей інцидент з кулею – не перешкода високому попиту, а з дизайном, який багато хто так активно висміював в соцмережах, Маск влучив в яблучко. Лише вчора ми писали, що за підсумками двох днів обсяг замовлень перевищив 146 тисяч, а зараз стало відомо про взяття планки у 200 тисяч замовлень за підсумками трьох днів.

Таким чином, у Tesla Cybertruck є всі шанси перевершити Tesla Model 3 за обсягом замовлень, тим більше що пікапи в США дуже популярні. Як ми згадали в попередній новини, за перші 24 години після початку приймання попередніх замовлень на Tesla Model 3 понад 180 тисяч осіб оформили заявки, сплативши заставу в $1 тисячу, а на третій день число заявок досягла 280 тисяч, а через деякий (нетривалий) час ця цифра зросла до 400 тисяч.