Автомобілісти почали збиратися близько 6 ранку / фото facebook/AESUkraine

Власники автомобілів на єврономерах проводять акцію протесту в центрі Києва біля будівлі Кабінету міністрів з вимогою прийняти законопроект, який передбачає скасування коефіцієнта віку і акцизу на авто з 1 січня 2021 року.

Читайте такожВ Україні можуть ухвалити закон про розмитнення авто за близько 35% від його вартості: деталі

Як передає кореспондент УНІАН, близько 500 людей беруть участь в акції, організованій громадською організацією «Авто Євро Сила».

Відео дня

Автомобілісти почали збиратися близько 6 ранку, а о 10 годині акція почалася з виступу керівника громадської організації «Авто Євро Сила» Олега Ярошевича.

За його словами, автомобілісти вимагають від влади прискорити прийняття законопроекту №2342, яким знижується розмитнення авто.

«Ми налаштовані стояти до вирішення проблеми... Чому йде затягування прийняття закону, який би змінив ставлення людей, які зацікавлені в дешевому авто? На жаль, депутати саботують прийняття закону... Голова комітету податкової політики обіцяв розглянути наше питання. Я хочу отримати відповідь від прем'єр-міністра, що сьогодні з Кабміну вийде лист до комітету і завтра буде розглянуто питання. А в четвер або в п'ятницю розглянуть законопроект», - сказав Ярошевич.

Він закликав президента України Володимира Зеленського їх підтримати.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет міністрів відклав запровадження штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих "евроблях", до 1 січня 2020 року.

Раніше представники громадської організації «Авто Євро Сила» повідомили, що розробляється законопроект, який передбачає розмитнення авто за близько 35% від його вартості з урахуванням всіх податків. Зокрема, завдяки скасуванню коефіцієнту віку в чинній формулі розмитнення.