На польсько-українському кордоні утворилися великі черги / фото УНІАН

На польському-українському кордоні утворились великі черги автомобілів та автобусів. Про це Західне регіональне управління Держприкордонслужби України повідомляє у Facebook.

Читайте такожУкраїна домовилася з Польщею про додаткові дозволи на автоперевезення

"У переддень зимових свят спостерігається прогнозоване збільшення транспортного потоку через пункти пропуску на кордоні та ускладнення руху на українсько-польській ділянці. Інформуємо громадян про значні накопичення транспортних засобів на кордоні з Польщею у напрямку в’їзду на територію України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зокрема, найбільша кількість автомобілів та автобусів очікує на оформлення перед пунктами пропуску «Краківець-Корчова» та «Шегині-Медика».

Як уточнили у відомстві, основною причиною накопичення транспортних засобів є те, що українці, які працюють та навчаються за кордоном, або виїжджали з приватною метою, намагаються встигнути до початку свят повернутися додому.

«Прикордонники вживають усіх заходів щодо забезпечення ритмічного пропуску. На даний час пункти пропуску з української сторони працюють в 1,5-2 рази більше своєї проектної пропускної спроможності. Зокрема, через ПП «Шегині» за добу пропущено 2 тис. 784 транспортні засоби та 23 тис. 387 осіб, через ПП «Краківець» прослідувало 3 тис. 366 одиниць автотранспорту та 16 тис. 165 пасажирів», - зазначмли у ДПСУ.