Днями по Кримському мосту повинні поїхати поїзди / most.life

Будівництво так званого Кримського моста завершено, його залізнична частина готова до прийому перших поїздів.

Про це заявив начальник замовника будівництва Управління федеральних автомобільних доріг "Тамань" Кайрат Турсунбеков, передає ТАСС.

"Отримано висновок про відповідність об'єкта технічним регламентам та проектній документації, отримано дозвіл на введення в експлуатацію, і, відповідно, залізнична частина транспортного переходу готова до прийому перших поїздів", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Будівництво століття" у Криму: місцеві жителі поскаржилися на окупантів (відео)

Зазначається, що перший потяг з Санкт-Петербурга в окупований Севастополь по Кримському мосту відправиться 23 грудня, час в дорозі складе 43,5 години, а 24 грудня вирушить перший поїзд з Москви до Сімферополя, час у дорозі якого займе 33 години. Першим по Кримському мосту пройде поїзд із Санкт-Петербурга. Очікується, що відкривати залізничну частину мосту приїде особисто глава Кремля Володимир Путін.

Як повідомляв УНІАН, напередодні стало відомо, що Росія на 4 діб закрила Керченську протоку для судів. Рух через протоку закрито з 20 по 24 грудня, пов'язано це саме з планами запустити залізничний рух по Керченського мосту.