З метою прискорення процесу на в’їзних каналах задіяли додаткові смуги руху / фото УНІАН

У Державній прикордонній службі назвали найбільш завантажені пункти пропуску на кордні з Польщею.

Як повідомили УНІАН у ДПСУ, станом на сьогоднішній ранок, за інформацією польських прикордонників, черги легкових транспортних засобів сформувалися майже перед усіма автомобільними пунктами пропуску, однак вже до обіду кількість машин у черзі на в’їзд в Україну спільними зусиллями вдалося істотно зменшити на всіх напрямах.

Читайте такожДержприкордонслужба прокоментувала кілометрові черги на польсько-українському кордоніНайбільш завантаженими напрямами залишаються «Дорохуськ – Ягодин» (близько 250 легковиків на в’їзд в Україну), «Медика – Шегині» (близько 260 легкових машин) та «Корчова – Краківець» (350 авто).

Відео дня

На даний момент оптимальними для перетинання кордону є пункти пропуску «Хребенне – Рава Руська», «Долгобичув – Угринів» та «Зосін – Устилуг».

Черг легковиків до країн ЄС з боку України немає, додали у відомстві.

Зважаючи на ситуацію із передноворічним потоком подорожніх, Державна прикордонна служба вживає усіх заходів, необхідних для швидкого оформлення на в’їзних каналах пунктів пропуску на кордоні з країнами ЄС.

Зокрема, на більшості переходів на 10-20% збільшено кількість особового складу, задіяного до несення служби у нарядах із перевірки документів та огляду транспортних засобів. Окрім цього, додаткові наряди забезпечують підтримання режиму у пунктах пропуску та поблизу них.

Для забезпечення ритмічності пропуску українські прикордонники проводять регулярні зустрічі з представниками контрольних служб суміжних сторін.

З метою прискорення процесу на в’їзних каналах задіяно додаткові смуги руху, які у звичайному режимі обслуговують дипломатичний та автобусний канали.

В окремих пунктах пропуску обладнано додаткові робочі місця для нарядів із перевірки документів, а на найбільш активних напрямах готові до застосування мобільні комплекси прикордонного контролю «Поток-А».

Як повідомляв УНІАН, 22 грудня на польському-українському кордоні утворились великі черги автомобілів та автобусів, оскільки українці, які працюють та навчаються за кордоном, або виїжджали з приватною метою, намагаються встигнути до початку свят повернутися додому.