Шулявский мост начали демонтировать / фото instagram.com/shuliavskiimost

Рух транспорту по новому Шулявському шляхопроводу влада Києва обіцяє відкрити наприкінці тижня.

Читайте такожРеконструкція Шулявського шляхопроводу: завтра рух проспектом Перемоги частково обмежать

Як повідомили УНІАН в прес-службі Київської міськдержадміністрації, будівельники працюють цілодобово і без вихідних, щоб вчасно завершити роботи та відкрити проїзд Шулявським шляхопроводом з вулиці Довженка на вулицю Вадима Гетьмана.

Відео дня

Конструкцію нового мосту вже заасфальтували і нанесли на дорожнє покриття тимчасову розмітку. Минулої ночі вкладали асфальт на під’їзді з боку вулиці Гетьмана. Сьогодні асфальтуватимуть під’їзд з боку вулиці Довженка. Паралельно встановлюють бар’єрну та перильні огорожі.

За даними КМДА, після завершення дорожніх робіт відбудуться технічні випробовування шляхопроводу. На ньому встановлять спеціальне обладнання, що вимірюватиме прогини мосту та статичні і динамічні навантаження на нього. Для випробовування залучать вісім 30-тонних автомобілів, за допомогою яких створять максимально допустимі навантаження.

Як повідомляв УНІАН, проектом реконструкції Шулявського шляхопроводу передбачено будівництво розв’язки у формі неповного листка конюшини - моста з трьома з’їздами.

Довжина нового шляхопроводу становитиме 158 м, він матиме шість смуг. За оцінками фахівців, після реконструкції пропускна спроможність шляхопроводу збільшиться на 20%.

Загальна вартість реконструкції становить близько 1 млрд грн.