Це допоможе контролювати, виїжджала техніка на прибирання або посипання доріг / фото УНІАН

Державне агентство автомобільних доріг (Укравтодор) початок встановлювати дорожню техніку GPS-трекерами щоб контролювати прибирання снігу.

Читайте такожУ Києві випав сніг – дороги столиці скували затори (карта)

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу агентства.

Відео дня

Таким чином "Укравтодор" сподівається оптимізувати та покращити роботу підрядників, які відповідають за утримання доріг взимку: з допомогою трекерів можна відстежити, де працює техніка.

"Система GPS-контролю дозволить в режимі реального часу побачити всю техніку, яку задіяно на дорогах державного значення. Ми зможемо проконтролювати, виїжджала техніка на прибирання або посипання доріг", - заявив голова "Укравтодору" Олександр Кубраков.

Також в агентстві планують ввести штрафи в разі виявлення недобросовісної роботи підрядників.

У повідомленні сказано, що на сьогоднішній момент встановлена частина трекерів. Через небажання підрядників прибирати сніг з GPS-маячками, робота з їх встановлення гальмується.

"Ми приступили до виконання обов'язків буквально перед початком сезону. В ідеалі всі трекери повинні бути встановлені заздалегідь. Але зараз ми виходимо з реальної ситуації. Проводимо переговори з підрядниками, пояснюємо, що вони самі повинні бути зацікавлені в оснащенні техніки трекерами, щоб відстежувати та контролювати роботи", - додав Кубраков.

В "Укравтодорі" планують закінчити процес установки трекерів найближчим часом.