Ілюстрація REUTERS

Споживання зрідженого газу в Україні у 2019 році збільшилося на 11% у порівнянні з 2018 роком - до 2,03 мільйона тонн, говориться в повідомленні "Консалтингової групи А-95".

Читайте такожГончарук розповів, коли в Україні припинять працювати нелегальні АЗС

"Споживання зрідженого вуглеводневого газу (ЗВГ) в Україні у 2019 році збільшилася на 11,1%, у порівнянні з 2018 роком, до 2,03 мільйона тонн... Вказаний обсяг охоплює в тому числі 110 тисяч тонн бутану, які надійшли в якості сировини на нафтохімічний завод "Карпатнафтохім", - сказано в повідомленні.

Відео дня

За словами аналітика групи Артема Куюна, підсумкове зростання перевищило очікування, сформовані раніше. За підсумками 9 місяців збільшення ринку очікувалося на рівні 7-9%, однак до кінця року темпи зростання збільшилися.

Експерт вважає, що впевнене зростання стало наслідком рекордно низького співвідношення роздрібних цін газу до бензину А-95, яка в середньому за рік становило 42,2% проти 46,1% роком раніше.

"За оцінками "А-95", зростання споживання автогазу пов'язане як з триваючим переобладнанням транспорту під використання пропан-бутану, так і зі збільшенням попиту з боку існуючих споживачів", - відзначили в компанії.

Як повідомляв УНІАН, 23 грудня президент України Володимир Зеленський провів нараду з представниками компаній-учасниць паливного ринку, нафто- і газовидобувної галузі, мереж автозаправних станцій, на якому закликав бізнес активніше знижувати ціни на бензин з урахуванням зміцнення курсу гривні.