Иллюстрация \ REUTERS

Польська компанія Polish Aviation Group (PGL), якій належить авіакомпанія LOT, оголосила про купівлю німецької авіакомпанії Condor, що раніше належала збанкрутілій туристичній компанії Thomas Cook.

Читайте такожСлідом за британською турфірмою Thomas Cook про банкрутство оголосила її німецька "дочка"

Фінансові умови угоди не повідомляються. Очікується, що операція буде завершена до квітня, її мають схвалити регулятори, передає kommersant. «Поєднання LOT і Condor всередині PGL створює одну з провідних європейських авіаційних груп з ключовими ринками в Німеччині та Польщі», - йдеться в заяві LOT. Сукупний пасажиропотік двох авіакомпаній становить 20 млн осіб на рік. Бренд Condor збережеться, нинішнє керівництво компанії продовжить керувати нею. LOT сподівається зробити Condor однією з основних європейських авіакомпаній для відпусток, основа її зростання планується в Німеччині та на суміжних ринках.

Відео дня

Condor була створена в 1955 році, авіакомпанія традиційно здійснює рейси в основному за напрямами, популярним для курортного відпочинку. На початку 2000-х років авіакомпанія в кілька етапів була придбана Thomas Cook. Після того як у вересні 2019 року Thomas Cook оголосила про ліквідацію, Condor звернулася за допомогою до німецької влади. Уряди Німеччини та землі Гессен, де знаходиться штаб-квартира авіакомпанії, схвалили видачу їй кредиту на 380 млн євро. PGL обіцяє повністю погасити цей кредит.

LOT - одна з європейських авіакомпаній, які активно розвиваються: минулого року вона перевезла понад 10 млн пасажирів, що на 15% більше, ніж у 2018 році, і майже вдвічі більше, ніж чотири роки тому.