Ілюстрація REUTERS

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") оголосило тендер на будівництво трьох нових розв'язок на трасі Київ - Одеса та Київ - Чоп.

Читайте такожУ "Укравтодорі" розповіли про плани з розширення швидкісних доріг

Як повідомила прес-служба «Укравтодору», виконання зазначених робіт передбачено в рамках реалізації проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до міста Київ» за рахунок коштів позик Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Відео дня

Зазначається, що процедура закупівлі відбуватиметься відповідно до принципів і правил закупівель товарів, робіт та послуг Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Будівництво зазначених транспортних розв'язок забезпечить розвантаження транспортних вузлів на зазначених міжнародних автомобільних дорогах, а також покращить безпеку руху в місцях концентрації транспорту на підходах до міста Києва, що, в цілому, позитивно вплине на розвиток дорожньої інфраструктури», - йдеться в повідомленні.

фото ukravtodor.gov.ua

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" планує до 2020 року відновити до 6,5 тис. км доріг державного значення, які знаходяться в аварійному стані.

Також, у 2020 році «Укравтодор» планує будівництво та реконструкцію 9 об'їзних шляхів загальною протяжністю 101,5 км.