Ілюстрація / REUTERS

Компанія Mercedes-Benz розкрила план з випуску новинок до 2022 року. Він включає 32 моделі, серед яких безліч електрокарів лінійки EQ, тривалий проект One, нові S-Class і C-Class, 20 гібридів і розширення модельного ряду Smart.

Про це пише Autocar.co.uk.

Проект One – це 1000-сильний суперкар з гібридними агрегатами від формульного боліда Mercedes F1 W07 Hybrid. Він повинен був з'явитися раніше, але терміни пересунули на 2021 рік. Складність полягає в самій силовій установці: адаптувати гоночний мотор для дорожнього автомобіля виявилося непросто. Проте компанія вже приймає замовлення на новинку: для цього потрібно внести депозит у розмірі 500 тисяч євро.

Відео дня

У найближчі два роки лінійка EQ поповниться серійними втіленнями представлених раніше концептів EQA (модель початкового рівня на базі GLA) і EQS (модель, схожа за розмірами з CLS), а також новими EQB, EQE і EQG.

Читайте такожMercedes зніме з виробництва пікап X-Class

На розвиток цього напрямку компанія має намір витратити 10 мільярдів євро і до середини наступного десятиліття стати брендом номер один в сегменті електромобілів.

Серед найближчих прем'єр – CLA і GLA з бензин-електричними установками, а також оновлений E-Class, який раніше був помічений шпигунами. Всі три новинки представлять в березні на автосалоні в Женеві.

До кінця 2020 року також планується оснастити 20 моделей Mercedes-Benz гібридними модифікаціями з функцією підзарядки. Лінійка гібридів буде варіюватися від недорогого A250e до представницького S560e.

Крім цих новинок, підрозділ Mercedes-AMG готує чотирьохдверне купе з гібридною силовою установкою, віддача якої буде на рівні 800 кінських сил. Крім того, заявлена спортивна модифікація GT Black Series.

Що ж стосується бренду Smart, який з недавнього часу в рівній частці належить Mercedes-Benz і Geely, то вже в цьому році з'являться повністю електричні Fortwo і Forfour, а до 2022 року на ринок вийде екологічний чистий кросовер.