Ілюстрація REUTERS

В концерні Daimler можуть вжити радикальних заходів заради майбутнього Mercedes-Benz – в їх числі оптимізація модельного ряду і масові скорочення.

Читайте такожСім гібридів і нові розумні асистенти: Mercedes розкрив перші дані про оновлений E-Class

За інформацією видання Handelsblatt, це зачепить 15 тисяч співробітників, а з модельної лінійки пропадуть кілька модифікацій S-Class. Планована економія при цьому становитиме 1,4 мільярда євро, пише motor.ru.

Відео дня

Про можливе скорочення 10 тисяч робочих стало відомо ще восени минулого року, однак ця цифра може збільшитися до 15 тисяч, повідомляє газета з посиланням на джерело в компанії. Водночас, голова Daimler Ола Калленіус може урізати інвестиції в збиткові проекти, які не є частиною основного бізнесу автовиробника, а також переглянути модельний ряд. У Handelsblatt вважають, що з лінійки зникнуть купе і кабріолет Mercedes-Benz S-Class. Раніше також повідомлялося, що в травні завершиться виробництво пікапа X-Class, який проіснував лише кілька років.

Подробиці про прийдешню оптимізації будуть озвучені під час щорічної прес-конференції Daimler, яка відбудеться у вівторок, 11 лютого.

Минулого тижня Mercedes-Benz розкрив план з випуску новинок до 2022 року, який включає 32 нові моделі та оновлені версії вже існуючих машин. Серед них кілька електрокарів лінійки EQ, проект One, нові S-Class і C-Class, 20 гібридів, а також кросовер Smart.