Поїзди метро мають поїхати Подільським мостом / фото УНІАН

Найближчим часом будувати гілку метро на Троєщину не будуть.

Про це сказав перший заступник голови Київської міськадміністрації Микола Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді".

Зокрема, коментуючи будівництво Подільського мосту, зазначив, що метро планується пустити в напрямку станції "Тараса Шевченка", однак рішення ще не приймалося.

Відео дня

"Метро, про будівництво якого рішення не ухвалювалося й ухвалюватися найближчим часом не буде, поїде в напрямку станції "Тараса Шевченка". Там залишається направляюча в сторону Набережно-Лугової та Межигірської", - сказав Поворозник.

За його словами, для будівництва гілки на Троєщину потрібно спочатку побудувати відрізок у центрі Києва - від "Вокзальної" до "Тараса Шевченка", адже остання не зможе впоратися з пасажиропотоком з лівобережних житлових масивів.

Читайте такожУ Києві на мосту Патона частково обмежать рух транспорту через його аварійний стан

"Спочатку розглядався варіант будівництва першої черги нової гілки метрополітену від станції метро "Тараса Шевченка" по відкритій частині до Русанівських садів. Однак наразі станція "Тараса Шевченка" завантажена відсотків на 97. Додати туди пасажиропотік з усієї Воскресенки і Троєщини неможливо. Будівництво "метро на Троєщину" потрібно починати із станції метро "Вокзальна". Спершу треба з'єднати "Вокзальну", "Лук'янівську" і "Тараса Шевченка". Після того вже не буде різниці, у який бік тягнути метро - Жулян чи Троєщини", - сказав Поворозник.

Нагадаємо, раніше в "Київметробуді" заявили. що завершення будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар відкладається на рік.