Dacia представила найдоступніший електрокар / фото Dacia

Компанія Dacia, що належить Renault, представила концепт-кар під назвою Spring Electric — перший в історії електромобіль румунського бренду.

Читайте такожЗапас ходу 600 кілометрів: BMW показала конкурента Tesla Model 3 (фото)

Передбачається, що серійна версія новинки стане найдешевшим автомобілем на європейському ринку з повністю «зеленою» силовою установкою, пише Autonews.

Відео дня

Габаритна довжина Dacia Spring Electric з п'ятидверним кузовом становить 3730 міліметрів. Автомобіль розділив основні вузли та агрегати з маленьким кросовером Renault City K-ZE, який вже продається в Китаї.

Такий автомобіль оснащений єдиним електромотором, що видає 44 к. с. і 125 Н·м крутного моменту. Комплект літій-іонних батарей на 26,8 кВт·год дозволяє проїхати без підзарядки близько 200-250 км (за європейським циклом NEDC). Розмір колісної бази кросовера становить 2423 мм, а дорожній просвіт дорівнює 150 міліметрів. Об'єм багажного відділення — 300 літрів.

Серійна версія Dacia Spring Electric з'явиться на початку наступного року. За попередніми даними, ціни на базову версію першого електромобіля румунського бренду не перевищать 9 тис. євро.