Ілюстрація REUTERS

Найбільший китайський автовиробник, компанія Geely, освоює новий для себе вид діяльності. За останні десять років автомобільний гігант істотно розширив свій бізнес і, крім виробництва автомобілів, виявив бажання зайнятися вантажоперевезеннями, розробкою високошвидкісних поїздів і пасажирських БПЛА. Тепер Geely оголосила про плани запустити власну супутникову мережу, щоб створити так звану "розумну екосистему в просторі".

Читайте такожVolvo і Geely можуть стати однією компанією

Як повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Geely має намір побудувати виробничий комплекс і випробувальний центр в портовому місті Тайчжоу провінції Чжецзян, де знаходиться штаб-квартира компанії. На цьому об'єкті буде запущено виробництво різних супутників. Очікується, що розгортання супутникової мережі відбудеться наприкінці цього року. За даними Reuters, компанія інвестує в проект близько 326 мільйонів доларів й кінець кінцем сподівається налагодити виробництво до 500 супутників на рік", - йдеться в повідомленні.

Низькоорбітальні супутники будуть підтримувати високошвидкісну передачу даних, точну навігацію і хмарні обчислення, а також дозволять здійснювати швидкі бездротові оновлення для всіх транспортних засобів Geely і "доставку контенту" клієнтам компанії. Схоже на те, що Geely не збирається робити свої супутники відкритими, і вони явно не будуть використовуватися для роздачі інтернету, як це має намір зробити SpaceX і OneWeb.

Одне з головних призначень супутників Geely - навігація з точністю до сантиметра завдяки низьким орбітам, що дуже важливо не тільки для автомобілів, але і для безпілотників. У компанії вважають, що коли попит на безпілотні автомобілі почне рости, наявність власної супутникової мережі може стати вирішальною перевагою перед конкурентами.