REUTERS

Міністр внутрішньої безпеки США Джон Келлі 28 червня заявив про посилення вимог до заходів безпеки для авіарейсів, що прибувають у США з-за кордону, повідомляє Reuters.

Мова йде про проведення більш ретельних перевірок пасажирів і співробітників аеропортів, сканування електронних приладів і пошуку слідів вибухових речовин.

Читайте такожСША не будуть забороняти перевезення ноутбуків на рейсах з Європи - ЗМІ

Відео дня

Нововведення стосуватимуться 2 тисяч комерційних рейсів, які щодня прибувають до США із 280 аеропортів у 105 країнах світу.

За словами джерел Reuters, авіакомпанії повинні перейти на нові правила протягом 120 днів, а для посилення заходів з пошуку вибухівки відведено три тижні.

За словами Келлі, США можуть заборонити перевозити електронні прилади, в тому числі ноутбуки, тим авіакомпаніям, які не виконають нові вимоги. У той же час США можуть зняти заборону на перевезення ноутбуків в ручній поклажі з аеропортів низки країн Африки і Близького Сходу в разі дотримання правил.

"Безпека - моя головна турбота. Наші вороги вміють пристосовуватися, і ми теж повинні", - зазначив Келлі.

Джерела в галузі розповіли Reuters, що основні витрати на розширення огляду ляжуть на авіакомпанії.

Читайте такожСША можуть заборонити гаджети на авіарейсах з Великобританії

Як повідомляв УНІАН, у березні уряд США ввів заборону для пасажирів рейсів з восьми країн Близького Сходу і Африки, а також Туреччини, брати в ручну поклажу ноутбуки, айпади, камери і більшість іншої електронної техніки. Аналогічна заборона на електроніку на рейсах із Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії ввела і Великобританія.

За неофіційною інформацією, заборона на техніку в ручній поклажі, можливо, пов'язана з небезпекою діяльності "Аль-Каїди" на Аравійському півострові.

Терористи намагаються створювати бомби, які містять мало або взагалі не містять металу, щоб атакувати комерційні літаки.