Пішохідна зона на Подолі / фото facebook.com/valentyn.mondryivskyy

З 1 серпня на столичному Подолі у зв'язку з відкриттям пішохідних зон зміниться схема організації дорожнього руху. Про це повідомив голова Подільської РДА в Києві Валентин Мондриївський у Facebook.

Читайте такожМрії чи реальність: у київському метрополітені розповіли про п'яту гілку метро

«В тестовому режимі пішохідною стане зона від вулиці Сагайдачного до вулиці Андріївської. Парковки перед Києво-Могилянською академією та Подільською райдержадміністрацією стануть пішохідною зоною без автомобілів (крім спецтранспорту)», - уточнив керівник району.

Відео дня

За його словами, поки вирішено, що такий варіант пішохідних зон буде діяти в тестовому режимі до середини вересня. У разі позитивних відгуків він буде діяти на постійній основі.

«Як об'їхати? Автомобілям можна рухатися з вулиці Іллінської до вулиці Сковороди. Також об'їхати можна буде по вулицях Покровській та Братській. Відповідні зміни будуть внесені в маршрути громадського транспорту», - повідомив Мондриївський.

За його словами, завдяки змінам, Контрактова площа стане публічним простором з пішохідною зоною, центром відпочинку, «а не зоною Мафів і автомобілів». Крім того, покращиться екологічний стан території.