На вітчизняному ринку перевезень таксомоторів пропонують ввести європейський (міжнародний) досвід регулювання шляхом підвищення вимог для допуску суб'єктів господарювання до такого виду перевезень. Як повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку, міністерство спільно з Держкомпідприємництва розробили законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи управління транспортним процесом у зв'язку з підготовкою і проведенням в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Одночасно проект змін пропонує залучити до регулювання ринку перевезень таксомоторів органи місцевого самоврядування на рівні міст і районів. Мінтранс також пропонує засоби захисту внутрішніх ринків перевезень таксомоторів в містах і районах.

Згідно з повідомленням, у той же час Мінтранс намагається чіткіше провести межу між перевезеннями таксомоторів і перевезеннями легковими автомобілями на замовлення, а також упорядкувати роботу таких посередників ринку перевезень таксомоторів як інформаційно-диспетчерські служби.

Відео дня

Крім того, після детального аналізу положень нормативно-правових актів, які регулюють ринок перевезень таксомоторів в європейських країнах Мінтрансзв’язку внесло і відповідні зміни в питання встановлення відповідальності за порушення автотранспортного законодавства і посилення відповідальності суб'єктів господарювання, котрі здійснюють свою діяльність на ринку автомобільних перевезень.

Як зазначено, прийняття проекту Закону дозволить не лише усунути прогалини в автотранспортному законодавстві, але і приведе до фактичного наповнення Державного бюджету України і впорядкування ринку перевезень таксомоторів з урахуванням євроінтеграційних процесів.