false

Чисельність пасажирів на міжнародних рейсах у квітні досягла понад 70% від показника допандемічного періоду. Про це повідомила прес-служба компанії-оператора Міжнародного аеропорту «Харків» «New Systems AM», що входить до групи DCH відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського.

«У квітні 2021 року послугами міжнародного аеропорту «Харків» скористалися 59,2 тисячі пасажирів. Міжнародний пасажиропотік склав 53,3 тисячі осіб, внутрішній — 5,9 тисячі. Нам вдалося відновити 64% загального і 71% міжнародного пасажиропотоку докарантинного 2019 року», — повідомили в прес-службі аеропорту, зазначивши, що в якості бази для порівняння взято квітень 2019 року, оскільки роком раніше — у квітні 2020 року — авіарейси не виконувалися взагалі через локдаун.

Кількість вильотів у квітні склала 299-це 72% від рівня 2019 року. З них 184 міжнародних рейси, а 115 — внутрішніх. Частка міжнародних перельотів досягла 65% від докарантинного періоду. Найбільш популярними напрямками серед мандрівників стали Шарм-ель-Шейх, Стамбул, Київ, Хургада та Анталія.

Відео дня

Разом з тим, керуюча міжнародним аеропортом «Харків» Ярославського компанія «New Systems AM» з групи DCH повідомила про нові та відновлені рейси.

Протягом квітня було відновлено регулярне сполучення першої столиці України авіакомпанією SkyUp Airlines з грузинськими Батумі та Тбілісі. А авіаперевізник Wizz Air відновив регулярні перельоти в Дортмунд в Німеччині. Квитки на ці рейси доступні на сайтах авіакомпаній, у квиткових агентствах та в касах Харківського аеропорту.

false

Крім цього, авіакомпанії SkyUp Airlines відкрила з аеропорту Ярославського новий напрямок в Стамбул — рейси здійснюються тричі на тиждень щопонеділка, середах і п'ятницях. Також рейси в Стамбул здійснюють компанії Pegasus Airlines і Turkish Airlines. У тому числі з квітня доступні чартерні рейси з Харкова в інші турецькі міста — Анталію та Невшехір.

Як відомо, Туреччина відкрита для українських туристів, а з 17 травня при в'їзді в країну будуть скасовані обов'язкові ПЛР-тести.

Міжнародний аеропорт «Харків» (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів першої столиці України та Харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу і реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому.

Стрімке розширення мережі внутрішніх та міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту вже за підсумками 2019 року встановити історичний рекорд — за рік його послугами скористалися 1,3 мільйона мандрівників. За пасажиропотоком і кількістю вильотів Міжнародний аеропорт «Харків» входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 році Харківський аеропорт першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Успішний харківський досвід державно-приватного партнерства з будівництва нового аеропорту та успішного його розвитку приватним інвестором буде повторений в місті Дніпро – тут група DCH Олександра Ярославського почала роботи в рамках інвестиційного проекту зі створення нового аеровокзального комплексу для сучасного міжнародного аеропорту «Дніпро».