Подовжена гілка об'єднає західну частину Дніпра з центральною та залізничним вокзалом / фото zaha-hadid.com

Британське дизайнерське та архітектурне бюро Zaha Hadid Architects, засноване архітекторкою Захою Хадід, показало видовищні ескізи нових станцій метро у Дніпрі. Мова йде про станції "Театральна", "Центральна" та "Музейна", які планується запустити вже у 2025 році.

Ескізи були опубліковані на сайті бюро.

Так, подовжена гілка об'єднає західну частину Дніпра з центральною та залізничним вокзалом. Дизайн станцій розробляє бюро Захи Хадід, а будівництвом буде займатися турецька компанія Limak.

Відео дня
Павільйони для станцій будуть виготовлені з переробленої сталі / фото zaha-hadid.com

"Дніпро має довгу історію у якості центра передового досвіду в машинобудуванні, металургії та виробництві. Ці багаті традиції знайдуть відлуння у зварних сталевих павільйонах нових станцій міського метро", - розповіли про ідею дизайну станцій на сайті бюро.

Нові станції метро отримають сучасний дизайн / фото zaha-hadid.com

Павільйони для станцій будуть виготовлені з переробленої сталі з місцевих ливарних заводів міста. Вони будуть демонструвати досвід Дніпра у виробництві сталі. 

Дизайн вже показали у мережі / фото zaha-hadid.com

Кожна станція отримає унікальний дизайн, а кожний павільйон стане зручним орієнтиром для людей, який вкаже їм на доступ до метрополітену. 

Читайте також"Велике будівництво": під Дніпром відкрили рух новозбудованим Південним обходом (фото)Раніше УНІАН вже повідомляв, що "Укралізниця" показала нові вагони, де є пульт для освітлення та сенсорний змив у туалеті.

Вас також можуть зацікавити новини: