Дорожні компанії України втратили понад 200 виробничих баз внаслідок війни – Укравтодор

Через повномасштабне вторгнення російських окупантів відчутно постраждала вітчизняна дорожня сфера. Зокрема, дорожні компанії втратили понад 200 виробничих баз, серед яких 40 асфальтобетонних заводів.

Про це повідомляється на сторінці Державного агентства автомобільних доріг України у Facebook.

Як зазначають у відомстві, через війну усі проекти будівництва, капітального та поточного середнього ремонту державних доріг були заморожені.

Відео дня

"Без роботи залишилися тисячі працівників підрядних організацій, в тому числі державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України"… Загалом, за сьогоднішніми підрахунками, через військові дії в Україні дорожні компанії втратили 200 виробничих баз. У тому числі – 40 асфальтобетонних заводів, кожен з який коштує десятки мільйонів гривень", – підкреслили у Службі.

Окремо у пресслужбі проілюстрували наслідки бойових дій на виробничій базі компанії "Автомагістраль-Південь" в тимчасово окупованому Токмаку.

Дорожні компанії України втратили понад 200 виробничих баз внаслідок війни – Укравтодор

"Підприємство розтрощили, спецтехніку понівечили. Окупанти викрали топливно-мастильні матеріали, пограбували склади", – йдеться у повідомленні.

Також суттєво постраждала спеціальна техніка, вартість якої сягає мільйонів гривень.

"Пошкодили та знищили півтисячі автомобілів різних видів, більш ніж 300 одиниць спеціальної техніки, кожна з яких вартує не менше 3-4 мільйонів гривень: котки, грейдери, навантажувачі, маніпулятори, цистерни тощо", – резюмували в Укравтодорі.

Як раніше повідомляв міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пошкоджену інфраструктуру на звільнених територіях можна відбудувати протягом найближчих двох років.