42% українців вважають «Велике будівництво» кращою з ініціатив Зеленського / фото УНІАН

Масштабне оновлення інфраструктури, розпочате Володимиром Зеленським за програмою «Велике будівництво», є однією з найуспішніших програм президента.

Вона підвищує якість життя, розвиває економіку і створює робочі місця, заявив глава Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

«Не дивно, що 42% українців вважають «Велике будівництво» кращою з ініціатив Зеленського, згідно з травневим опитуванням групи Рейтинг. До речі, найнижчий показник підтримки цієї реформи соціологи відзначають в Києві», - констатував політолог.

Відео дня

Він нагадав, що в своєму недавньому великому телевізійному інтерв'ю президент Володимир Зеленський зазначив, що Укравтодор готовий зайнятися столичними мостами.

Тим часом у рамках національної інфраструктурної програми багато сил приділяють місцевим проєктам: у Запоріжжі та Кременчуці будують мости, у Кривому Розі - стадіон і аеропорт.

«З чим міста звертаються - тим центральна влада і допомагає», - уточнює Биков.

Якщо минулого року основним акцентом «Великого будівництва» були дороги і приймальні відділення лікарень, то у цьому роблять упор на соціальну інфраструктуру і внутрішній туризм.

Биков уточнив, що розвиток інфраструктури позитивно впливає на економіку. Схожим шляхом пішли в США, де президент Джо Байден теж запустив великий інфраструктурний проєкт, на який за 8 років витратять 2 трлн доларів.

«Програма «Велике будівництво» не така витратна, але її результатами вже користуються мільйони українців у всіх куточках країни. Якщо раніше за межами міст доріг не було, то зараз вони з'явилися. Не напрями, а саме рівні дороги, що не зійшли зі снігом», - зазначає політолог.

Раніше повідомлялося, що під час ремонту траси Київ - Бориспіль в рамках «Великого будівництва» вперше застосують 3D-технології для точного проєктування робіт.