Британія хоче заборонити продаж нових авто на бензині вже з 2030 року / REUTERS

Велика Британія готова ввести заборону на нові автомобілі на викопному паливі вже з 2030 року (замість 2040-го, як планувалось раніше), щоб прискорити поширення електромобілів на британських дорогах.

Читайте такожMercedes-Benz показав одразу три нових електровантажівки (фото)

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Guardian.

Відео дня

"Очікується, що уряд Бориса Джонсона оголосить про прискорення переходу на електромобілі цієї осені – це буде одним з напрямків нової енергетичної політики, спрямованої на запуск відновлення економіки після пандемії коронавірусу", - йдеться у повідомлення.

Зазначається, що уряд сподівався викласти свої плани вже цього тижня, згідно з джерелами в енергетичній і транспортній галузях, але оголошення буде відкладено ближче до кінця року через зосередженість на зростанні випадків коронавірусу.

"Уряд раніше консультувався про плани перенести крайній термін продажу нових забруднюючих навколишнє середовище автомобілів з 2040 на 2035 рік. Тепер очікується, що він займе амбітнішу позицію після запевнень в тому, що інфраструктура Британії буде готова впоратися з переходом на електромобілі", - підкреслює видання.

Рішення про припинення продажів нових бензинових і дизельних автомобілів до 2030 року поставило б Британію попереду Франції, яка планує так заборону з 2040 року і на один рівень з Німеччиною, Ірландією та Нідерландами. Норвегія введе заборону у 2025 році.