Виробництво нових батарей Tesla почнеться не раніше 2022 року / REUTERS

Голова Tesla Ілон Маск зробив важливе оголошення щодо майбутнього батарейного заходу Battery Day, яке відбудеться вже сьогодні, 22 вересня. У декількох твітах він повідомив, що масове виробництво гучних нових батарей власної розробки Tesla почнеться лише у 2022 році. Вони важливі для довгострокових виробничих цілей компанії, в першу чергу вони призначені для Semi, Cybertruck і Roadster.

Читайте такожУкраїнці віддають перевагу електрокарам: топ-10 популярних марок

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"І хоча Маск прямо не згадує нову батарею, очевидно, що мова саме про неї, враховуючи контекст і численні витоки. Буквально днями ми розглядали фотографії прототипів акумуляторних осередків нового формату в корпусі 54х98 мм - вони в десять разів об'ємніше елементів формату 2170 (21 мм - діаметр, 70 мм - висота), використовуваних в електромобілях зараз. Очікується, що ці нові батареї Tesla з більш доступною ціною (нижче 100 доларів за кВт-год місткості) і підвищеною довговічністю (гарантований ресурс 1 мільйон миль) зможуть зробити міні-революцію в автомобільній та енергетичній галузях", - йдеться в повідомленні.

Маск розповів, що Tesla зверталася до постачальників - Panasonic, LG, CATL (і розглядала інші компанії) з пропозицією збільшити замовлення. Водночас виробник прогнозує, що навіть за максимальних обсягів поставок протягом усього 2022-го й надалі зберігатиметься значний дефіцит акумуляторів.

"Голова Tesla особливо підкреслив, що налагодити автоматизоване виробництво з використанням нової технології набагато складніше ("в 1000% -10 000%"), ніж розробити та зібрати пару прототипів", - інформує видання.

фото @elonmusk

Попередні витоки вказували, що Tesla побудувала пілотну виробничу лінію для налагодження технології (кодова назва Roadrunner) поруч з основною каліфорнійською фабрикою у Фрімонті, а німецький виробник промислових роботів Grohmann Engineering, якого Tesla купила наприкінці 2016 року, займається розробкою виробничого обладнання для великосерійного виробництва. У мережі проскакувала інформація, що Tesla також планує розгорнути нову систему виробництва акумуляторів на своїй майбутній Gigafactory 5 в Остіні.

Старт виробництва нового Tesla Roadster, який був представлений ще у 2017 році, планується на другу половину 2021 року, а вихід Cybertruck і Semi - у 2021-му.