Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla звузили список місць-кандидатів будівництва нового заводу Gigafactory в США, де будуть випускатися електричні пікапи Tesla Cybertruck та компактні кросовери Tesla Model Y, до двох локацій-фіналістів.

Читайте такожTesla отримала понад півмільйона замовлень на електричний пікап Cybertruck

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Просто зараз автовиробник вибирає між Остіном, штат Техас, і Талсою, штат Оклахома. При цьому багато що вказує на те, що фаворитом виступає Остін, де розташована штаб-квартира ФБР", - йдеться в повідомленні.

Одразу кілька незалежних джерел і фактів вказують, що Техас з великою ймовірністю стане будинком для наступного заводу Gigafactory в США. Втім, варто зазначити, що докази наразі є лише непрямі.

Нагадаємо, ще в лютому Маск проводив у Twitter опитування щодо будівництва нового заводу в Техасі. Крім того, повідомляється, що з початку цього року Tesla шукає відповідну земельну ділянку в околицях Остіна і в сусідньому Тейлорі, приблизно в 50 км на північний схід від міста. І хоча немає відповідних записів про продаж нерухомості в офіційних реєстрах, які б вказували на Tesla або її філію, співрозмовники Teslarati повідомляють, що компанія Ілона Маска розглядає можливість придбання декількох великих земельних ділянок поблизу промислових зон в Тейлорі.

"Ще в березні Ілон Маск підтвердив, що майбутній завод розташується в центральній частині США, ближче до східного узбережжя. Водночас минулого тижня Tesla провела переговори з чиновниками в штаті Самотньої зірки, що в підсумку офіційно підтвердив губернатор Техасу Грег Ебботт", - підкреслює видання.

Нарешті, можна згадати, що в недавньому конфлікті з владою округу Аламеда через заборону на відкриття заводу в Фрімонті Ілон Маск пригрозив перенести штаб-квартиру і виробництво з Каліфорнії в Техас або Невади.

Що стосується знаменитого пікапа Cybertruck, за планами Tesla, він мав надійти у виробництво у 2021 році. Загалом буде три версії Tesla Cybertruck, що відрізняються кількістю моторів - одним, двома і трьома (базова - задньопривідна, середня і топова - повнопривідні), і дальністю ходу на одній зарядці - 250 миль (400 кілометрів), 300 миль (480 кілометрів) та 500 миль (800 кілометрів) відповідно. Першими вийдуть дорожчі версії з двома ($49,900) і трьома моторами ($69,900), тоді як народний Cybertruck ($39,900) затримається щонайменше до кінця 2022 року. Востаннє Ілон Маск хвалився 250 тисяч зібраних замовлень - це було наприкінці листопада 2019 року. Згодом у лютому поточного року Маск заявив, що Tesla забезпечена замовленнями на Cybertruck на три-чотири роки вперед.

До речі, на нещодавньому звіті з інвесторами Маск пообіцяв розкрити точне місце розташування Gigafactory 5 (або як би він не називався) протягом найближчих трьох місяців.