У мережі з'явилося відео будівництва гігафабрики Tesla з повітря / фото Tesla Gigafactory 4

Короткий ролик, що демонструє поточний стан європейського заводу Tesla Gigafactory 4 в німецькому Бранденбурзі, розмістив у Твіттері глава компанії Ілон Маск. Менш як рік тому на цьому місці розташовувалася лісопосадка.

Читайте такожTesla створила електромобіль для китайського ринку (фото)

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

Глава Tesla також згадав про плани прикрасити сірі стіни будівель фабрики графіті. Цікаво, чи залишаються в силі плани щодо підземної "мегарейв печери".

Якщо ж серйозно, на недавньому звіті за підсумками 2020 року Tesla згадувала, що на Gigafactory 4 вже почалася установка обладнання всередині цехів, підтверджуючи плани запуску лінії по збірці Model Y пізніше в цьому році.

У майбутніх автомобілях, які будуть випускатися на Gigafactory 4 і Gigafactory 5, будуть використовуватися вже нові батарейні блоки з елементами 4680.

Раніше Ілон Маск також ділився візуалізацією, що демонструє зовнішній вигляд майбутнього заводу Gigafactory 4.

Довідка

  • Про будівництво першої європейської "Гігафабрики" Tesla оголосила в листопаді 2019 року, плануючи почати відвантаження перших автомобілів у 2021 році.
  • Спочатку на Gigafactory 4 запрацює лінія по збірці компактних кросоверів Model Y, а потім там почнуть збирати та Model 3.
  • Проектна потужність Європейського заводу Gigafactory 4 в Берліні становить 500 тисяч автомобілів на рік.
  • Працювати на ній буде близько 12 тисяч осіб.