Ілюстрація REUTERS

Польща досі не отримала запит від України про відновлення роботи пункту пропуску через кордон на КПП Рава-Руська – Гребенне. Про це повідомило посольство Республіки Польща в Україні.

Читайте такожШмигаль розповів, чи відновлять роботу метро до 22 травня

«У зв'язку з інформацією, яка з'являється в ЗМІ, про відновлення українською стороною контролю для пропуску через кордон на КПП Рава-Руська - Гребенне, інформуємо, що до відповідних органів Республіки Польща досі не надходив жоден запит з цього приводу», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Прес-секретар Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" заявив, що пункт пропуску Рава-Руська відновить роботу, коли буде оприлюднено відповідне урядове рішення.

"Таке рішення було підтримано (на засіданні 6 травня – ред.), про нього повідомив урядовий портал, однак на цей час ще не оприлюднено. Відразу після опублікування рішення про внесення змін до чинного розпорядження про закриття пунктів пропуску, буде проінформована польська сторона і через деякий час буде відновлено зокрема роботу пункту пропуску "Рава-Руська", - сказав він.

Демченко уточнив, що на державному кордоні продовжують функціонувати 19 автомобільних пунктів пропуску, а останні зміни, які були опубліковані щодо функціонування пунктів пропуску, були від 7 квітня.

На уточнююче запитання про рішення уряду від 15 квітня про закриття 10 пунктів пропуску, Демченко повідомив, що "на цю хвилину вони не опубліковані".

Як повідомляв УНІАН, 6 травня Кабінет міністрів України прийняв розпорядження, яким поновлюється робота пункту пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська» та пункту пропуску для морського сполучення «Скадовський морський торговельний порт».