Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" обмежила зарплату членів правління до 47 тисяч гривень на період карантину, а також знизила на 25% зарплати всіх топ-менеджерів центрального апарату.

Читайте такожУрізана через карантин: Коболєв назвавши свою зарплату за квітень

Про це повідомив в. о. голови «Укрзалізниці» Іван Юрик на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

«Дві новини: «Укрзалізниця» виконує Закон про обмеження оплати праці членів правління. Рішення реалізоване. Члени правління будуть отримувати 47 230 грн на період карантину. Більше того, зарплати всіх топ-менеджерів центрального апарату «Укрзалізниці» в добровільному порядку знижені на 25%», - написав він.

За словами Юрика, компанія повністю солідарна і підтримує позицію парламенту та уряду, приймаючи всі заходи з оптимізації витрат для стабільної роботи галузі у цей непростий для держави період.

«Ключове завдання зараз - забезпечити стабільні перевезення, зберегти робочі місця і надати працівникам соціальний захист і підтримку», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у 2019 році винагорода членів правління і наглядової ради «Укрзалізниці» збільшилася майже у 2 рази - до 71,4 млн грн і 43,4 млн грн.

Верховна Рада 13 квітня ухвалила закон про внесення змін до держбюджету, яким серед іншого обмежила грошове забезпечення працівників бюджетних установ десятьма мінімальними зарплатами. З 1 квітня і до кінця карантину заробітні плати в державному секторі не можуть перевищувати 47,2 тис. грн.