Ілюстрація REUTERS

Найбільший європейський лоукостер ірландська авіакомпанія Ryanair оскаржить німецький пакет порятунку Lufthansa в розмірі 9 мільярдів євро ($9,9 мільярда), сказав у вівторок голова ірландського лоукостера Майкл О'Лірі.

Читайте такожЧерез карантин Ryanair відновить тільки половину маршрутів з України: список

Німеччина у понеділок погодила угоду про допомогу Lufthansa, яка дає Берліну право вето у разі спроби ворожого поглинання компанії, пише Рейтер.

Відео дня

В результаті угоди уряд отримає 20-процентну частку флагманського перевізника, яка в разі спроби поглинання може зрости до 25% плюс одна акція.

Допомога уряду дозволить Lufthansa "брати участь в продажу нижче собівартості" і ускладнить конкуренцію для Ryanair, її "дочки" Laudamotion, а також конкуруючої easyJet, сказав О'Лірі.

"Ryanair оскаржить цей свіжий приклад незаконної державної допомоги для Lufthansa, яка сильно деформує конкуренцію", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, влада Німеччини виділить авіаперевізнику Lufthansa, який відчуває, як і багато його конкурентів, серйозні фінансові труднощі через пандемію коронавірусу, пакет допомоги на загальну суму 9 млрд євро.