Міністр інфраструктури Олександр Кубраков / фото УНІАН

Міністерство інфраструктурної політики оприлюднило для обговорення проект наказу про зміну коефіцієнтів на залізничні вантажні перевезення.

Остаточне рішення по тарифах буде ухвалено після громадського обговорення, заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, якого цитує Mintrans.

Згідно з проєктом, тарифи на перевезення вантажів першого тарифного класу збільшаться на 8% з 1 вересня 2021 року і ще на 20,4% з 2022 року. Тарифи на перевезення вантажів другого тарифного класу пропонують підняти на 8% з 1 вересня 2021 року і на 6,5% з нового року.

Відео дня

Читайте такожНові тарифи на вантажоперевезення зроблять "УЗ знову прибутковою - ЗМІ

«Це рекордне збільшення тарифів. Вперше йдеться не про індексацію тарифів, а про зближення класів. Це дозволить вже в цьому році Укрзалізниці залучити додаткові 2 млрд грн, а в наступному - рекордні 10 млрд грн», - пояснив Олександр Кубраков.

Таким чином бюджет Укрзалізниці буде наповнюватися за рахунок основних користувачів української залізниці - металургів. При цьому аграрії наполягають на ще більшій уніфікації тарифів.

«Сьогодні ми отримали перші листи від громадськості, які наполягають на ще більшій уніфікації та беззбитковості перевезень вантажів, що дозволить залучати щорічно до 18-20 млрд грн. Ми чуємо аграріїв і розуміємо, що основний обсяг вантажоперевезень - це руда і вугілля. Виходячи з цього ми і будемо вибудовувати нову тарифну політику», - сказав міністр інфраструктури.