Архітектор ошелешив датою відновлення метро на Теремки / фото: УНІАН

Одним із факторів, що вплинув на стан тунелю синьої гілки в районі "Либідської", є будівництво ТРЦ Ocean Mall з порушенням будівельних норм, заявив в інтерв'ю "Телеграфу" архітектор, активіст і голова КМЦ "Українське товариство охорони пам'яток історії та культури" Анатолій Фролов.

Він вважає, що реальним строком для запуску повноцінного руху поїздів між "Либідською" та "Деміївською" буде 2026 рік.   

"Якщо вони хочуть новий тунель вирити, то це буде не 2025-й, а радше 2026 рік, коли власне й запустять рух по тій ділянці. Тому що там є серйозна проблема. На сьогодні багато кажуть, що це винен Янукович, адже під час його каденції будували ту ділянку і запускали нові станції в бік житлового масиву "Теремки". Але є геологія, і в цій ситуації треба знайти першопричину, чому сталася ця аварія", – розповів він.

Відео дня

За словами архітектора, одним із факторів, що вплинув на стан тунелю синьої гілки в районі "Либідської", є будівництво ТРЦ Ocean Mall з порушенням будівельних норм. Він наголосив, що коли будинки або будівлі зводять, вони не повинні переходити межі "червоних ліній".

"Архітектор, який це спроектував, порушив норми. У місті навіть балкони не можна робити більших габаритів, які б виступали за "червоні лінії", – пояснив Фролов.

Ситуація з метро в Києві – останні новини

З 9 грудня 2023 року в Києві закрили на ремонт частину синьої гілки метрополітену через потребу термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська".

У січні голова Офісу трансформацій Максим Бахматов повідомив, що частина синьої гілки метро, яку закрили на ремонт, може відновити роботу через кілька років. 

18 січня директор "Київського метрополітену" Віктор Брагінський заявив, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у столичному метро у 2024 році становить більше 30 гривень. 

Вас також можуть зацікавити новини: