Заднє скло не опускається до кінця у багатьох автомобілів / фото ua.depositphotos.com

Багато власників автомобілів стикалися із проблемами з вікнами – то склопідйомник не опускає скло до кінця, то навпаки не піднімається скло в машині. У матеріалі зібрали відповіді на питання та поради щодо вирішення проблем із вікнами в автомобілі.

Чому задні вікна відкриваються не повністю

Причиною тому, що не опускається заднє скло в машині, може бути конструкція самого автомобіля: в деяких моделях воно опускається всього до половини. Справа в тому, що скло в задніх дверях певних автомобілів не опускається до кінця через форму дверей, які розташовані над колесами. Також це може бути пов'язано з дизайном самої машини.

Іншою ж причиною може бути момент дотримання безпеки, щоб діти або домашні тварини не випали через повністю відкриті задні вікна.

Відео дня

Як закрити склопідйомник без кнопки

Якщо в автомобілі зламався механізм опускання/підняття вікон і скло дійсно заблоковано, власник зіткнеться з купою проблем і труднощів. Це може статися через перегорівший запобіжник, зламаний моторчик склопідіймача або ж проблеми з електропроводкою і кнопкою, яка могла запасти. Якщо мимовільно опускається скло – це теж ознака несправності механізму. У домашніх умовах проблему можна тимчасово усунути: спробувати підняти вікно вручну, міцно вхопившись за нього руками за умови, що воно досить високо стирчить з дверей. Якщо ж не виходить, треба розібрати внутрішню панель дверей, потім від'єднати скло від механізму і підперти його всередині дверей якоюсь розпіркою. Потім поломку можна буде усунути вже в автосервісі.

Як розбити скло в машині

Якщо у вас через поломку механізму склопідіймача не відкривається вікно і машина при цьому закрита, то в якості крайнього заходу його можна розбити. Важливо знати, що розбити скло в машині рукою і без шуму практично неможливо. Щоб це зробити, на скло потрібно наклеїти скотч або малярську стрічку, а потім бити ближче до країв будь-яким важким і з кутами предметом.

Вас також можуть зацікавити новини: