false

Міжнародний аеропорт "Харків" за підсумками червня вперше з початку пандемії перевершив власні показники.

Про це повідомила прес-служба компанії-оператора Харківського аеропорту «New Systems AM», що входить до групи DCH Олександра Ярославського.

"У червні 2021 загальний пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» склав 126,9 тисячі осіб. Це на 5% більше, ніж за аналогічний період докарантинного 2019 року, коли цей показник становив 121,4 тисячі. Зростання ми фіксуємо вперше з початку пандемії", - йдеться в повідомленні прес-служби аеропорту.

Відео дня

Для коректності даних всі показники поточного року звіряються з 2019 роком, який був благополучним для сфери авіаційних пасажирських перевезень.

false

Разом зі збільшенням пасажиропотоку Міжнародний аеропорт «Харків» на 15% збільшив кількість обслужених вильотів: «Всього за червень їх було здійснено 587, два роки тому було 510. Зокрема, було здійснено 368 міжнародних вильотів — це на 7% більше, ніж за аналогічний період 2019 року», — зазначили в прес-службі аеропорту.

Зростання пасажиропотоку відбулося, зокрема, завдяки відкриттю нових напрямків з Харкова. SkyUp Airlines запустила регулярні рейси з першої столиці України в Іракліон (Греція), Тіват (Чорногорія), а також відновила рейси в болгарський Бургас. Pegasus Airlines налагодила регулярне сполучення з аеропорту "Харків" в турецький Бодрум — раніше за цим напрямком з Харкова здійснювалися тільки чартерні рейси.

Квитки вже доступні на сайтах перевізників, у туроператорів, на сайті або в касах аеропорту. Але при плануванні поїздок все ще потрібно уточнювати актуальні правила відвідування обраної країни, а також правила в'їзду в Україну.

Міжнародний аеропорт "Харків" (http://hrk.aero/) - один з ключових інфраструктурних об'єктів першої столиці України та Харківського регіону. Інвестиції в його реконструкцію надала група компаній DCH українського бізнесмена Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів Харкова до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу і реконструкцію старого, склали понад $107 млн. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належної йому злітно-посадкової смуги.

Стрімке розширення мережі внутрішніх і міжнародних регулярних авіасполучень дозволило харківському аеропорту вже за підсумками 2018 року встановити історичний рекорд — за рік його послугами скористалися 1,3 мільйона мандрівників. За кількістю пасажирів Міжнародний аеропорт "Харків" входить в ТОП-5 повітряних воріт України. У 2019 році аеропорт «Харків» першим в Україні отримав безстроковий сертифікат відповідності найвищим стандартам безпеки польотів і якості обслуговування, які встановлені Регламентом Єврокомісії для аеропортів Європейського Союзу.

Успішний харківський досвід державно-приватного партнерства з будівництва нового аеропорту та успішного його розвитку приватним інвестором буде повторений в місті Дніпро – тут група DCH Олександра Ярославського почала роботи в рамках інвестиційного проекту зі створення нового аеровокзального комплексу для сучасного міжнародного аеропорту «Дніпро».