Пропускна спроможність - 400 пасажирів на годину / фото УНІАН Володимир Гонтар

Сьогодні, 19 жовтня, розпочав роботу новий пасажирський термінал аеропорту Запоріжжя з пропускною спроможністю 400 пасажирів на годину.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожАеропорти Дніпра та Івано-Франківська прийматимуть цифрові документи

Відео дня

"Сьогодні почав роботу новий термінал аеропорту Запоріжжя... Пропускна спроможність - 400 пасажирів на годину, сучасний дизайн і комфортний простір", - написав він.

Також міністр повідомив, що першими пасажирами, які скористалися послугами нового терміналу, стали 123 пасажири рейсу Запоріжжя – Київ авіакомпанії SkyUp.

Скріншот Telegram

Криклій підкреслив, що поки термінал обслуговує тільки внутрішні рейси, а міжнародні рейси мають початися найближчим часом.

Хронологія подій

  • Кіровоградська обласна державна адміністрація подала в офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest проект зі створення міжнародного аеропорту в Кропивницькому.
  • 2 жовтня заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що наступного року планується відновити повноцінну роботу Міжнародного аеропорту в Чернівцях.
  • У вересні президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що за час його каденції у Вінниці побудують сучасний аеропорт.
  • Також у вересні Міністерство інфраструктури заявило про плани будівництва нового аеропорту в Закарпатті.