В електромобілях виявлена проблема з тачскрінами / Ілюстрація REUTERS

Американський виробник електромобілів Tesla Inc. відкликає приблизно 135 тисяч седанів Model S і кросоверів Model X через передбачувані проблеми з тачскрінами.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ мережі з'явилося відео будівництва гігафабрики Tesla з висоти пташиного польоту

Відео дня

У січні Національне управління з безпеки дорожнього руху США закликало Tesla відкликати близько 158 тис автомобілів, оскільки їх тачскріни можуть приходити в непридатність через вичерпання ємності чіпів пам'яті після декількох років використання. 

На думку регулятора, це позначається на таких функціях безпеки, як усунення запотівання скла і робота камер заднього виду. Проблеми з тачскрінами Tesla починають проявлятися приблизно через п'ять-шість років експлуатації. Tesla намагалася розв'язати проблему за допомогою програмних оновлень, проте спроби були безрезультатні.

Йшлося про електромобілі Model S, випущені у 2012-2018 рр., і Model X 2016-2018 рр. виробництва.

У листі регулятору Tesla не погодилася з його твердженнями, проте компанія зазначила, що відкличе автомобілі, щоб провести перевірку. Виробник електромобілів зазначив, що "економічно, якщо не технологічно, неможливо очікувати, що такі компоненти могли б або повинні працювати протягом усього терміну експлуатації автомобіля".

Як змінювалася позиція Tesla в рейтингу