У Кременчуці змонтували бетонний завод для «Великого будівництва» 3-кілометрового мосту через Дніпро  / фото facebook.com/pl.ukravtodor

Підрядна компанія завершила монтаж бетонного заводу, який буде використовуватися для зведення нового мосту через Дніпро у Кременчуці.

Системи заводу успішно пройшли усі випробування, повідомила Служба автомобільних доріг у Полтавській області.

Паралельно триває будівництво пірсів на берегах Дніпра. Вони використовуватимуться для доставки матеріалів та обладнання. На лівому березі вже завершено влаштування всіх 87 труб довжиною 14 метрів. 

Відео дня

Наразі на об’єкті залучені 129 спеціалістів. 

"Невдовзі чекаємо прибуття з Туреччини чергової партії флоту у м. Кременчук (баржа, кран, матеріали для влаштування пілонів на воді)", - розповіли у полтавському автодорі.

У Кременчуці змонтували завод для «Великого будівництва» мосту через Дніпро / фото facebook.com/pl.ukravtodor

Як раніше повідомлялося, потужність бетонного заводу – 160 м³ ущільненого бетону за годину. Завод оснащений обладнанням італійського виробництва: тут було встановлено 4 силоси для приймання, зберігання та подачі цементу в дозатор бетонозмішувача. Загальна їх місткість – 400 тонн.

Новий міст у Кременчуці зводять у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Він матиме чотири смуги руху і сполучатиметься з вуличною мережею Кременчука та трасою Н-08 Бориспіль – Маріуполь.

Об’єкт, який планується збудувати за 3 роки, є важливим не лише для області, а й для усієї країни. Зараз у Кременчуці відкритий для проїзду лише Крюківський міст, побудований майже 150 років тому, а найближчі автомобільні мости, які відповідають умовам сучасного руху, розташовані у радіусі 500 км.