Українці у Великій Британії тепер можуть обміняти українське водійське посвідчення на британське / фото УНІАН

Сьогодні набрав чинності акт, згідно з яким кожен громадянин України, який проживає у Великій Британії на законних підставах, зможе обміняти своє українське посвідчення водія певних категорій на британський відповідник без необхідності отримання тимчасового британського посвідчення водія, а також складання теоретичного та практичного іспитів.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ, про це заявив очільник відомства Арсен Аваков.

Міністр пояснив, що з моменту переїзду до Великої Британії та протягом 12 місяців дозволяється керувати автомобілем на підставі українського посвідчення водія без необхідності його обміну. Після цього строку водієві необхідно обміняти своє посвідчення.

Відео дня

Читайте такожНовий міністр інфраструктури обіцяє підвищити тарифи на вантажні перевезення "Укрзалізниці"

Процедура обміну може бути застосована як до, так і після спливу вказаного терміну.

Аваков зазначив, що акт «The Driving Licences (Exchangeable Licences) Order 2021» - результат майже п’ятирічної роботи Міністерства внутрішніх справ та Міністерства закордонних справ України з британськими колегами щодо оцінки відповідності стандартів підготовки водіїв у двох країнах.

Інформація щодо процедури обміну посвідчень водія доступна за посиланням.

Наразі Україна працює над запровадженням аналогічних умов обміну посвідчень водія громадян Великої Британії, які проживають в нашій державі.

Вас також можуть зацікавити новини: