Ілюстрація REUTERS

Сьогодні відкрили першу чергу автомобільного обходу міста Полтави на трасі М-03 Київ - Харків - Довжанський, який споруджують у рамках Національної програми глави держави "Велике будівництво".

Читайте такожУ Польщі офіційно висунули звинувачення екс-голові "Укравтодору"

Як повідомили в Офісі президента, нова автодорога зв'яже дороги М-03 Київ - Харків - Довжанський та М-22 Полтава - Олександрія та допоможе розвантажити обласний центр від транзитного транспорту, який рухається у бік Кременчука.

Відео дня

Сьогодні відкрито 5,5 кілометра дороги, кільцева транспортна розв'язка і дворівнева транспортна розв'язка європейського типу.

"Фактично цей відрізок в Полтаві не робився, оскільки відноситься до (відання - УНІАН) міської влади. Тому ми цього року зробили пряму субвенцію з державного бюджету для того, щоб на ці гроші можна було зробити відрізок в Полтаві", - зазначив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко, який взяв участь у відкритті автодороги.

Він додав, що паралельно йде проектування другої черги обходу, щоб люди, які направляються в Харків, могли не заїжджати в Полтаву.

Відзначається, що споруда об'їзду міста Полтави ведеться в рамках співпраці України і Світового банку. Загальна вартість проекту – 139,92 мільйона доларів. Будівельні роботи виконує компанія "Онур" із застосуванням новітніх технологій.

Як зазначив заступник керівника Офісу президента, зараз у рамках програми президента "Велике будівництво" в роботі - 3800 кілометрів доріг. Крім того, триває будівництво інших об'єктів - садків, стадіонів, шкіл, триває реконструкція приймальних відділень опорних лікарень.

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" планує до 2020 року відновити до 6,5 тисячі кілометрів доріг державного значення, які знаходяться в аварійному стані.