«Велике будівництво» відбудує передаварійний міст на трасі Н-28 / фото facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

У Чернігівській області на мосту через річку Тетева, збудованому у 1973 році та визнаному передаварійним, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочався капітальний ремонт, що передбачає, зокрема, й розширення проїзної частини.

Про хід робіт на об'єкті у Facebook повідомив Укравтодор.

Наразі, коли дозволяють погодні умови, на мосту, розташованому на трасі Н-28 Чернігів – Городня – Сеньківка біля села Гасичівка Городнянської ОТГ, підрядник уже проводить бетонування ростверків та додаткових опор.

Відео дня

До початку ремонту міст мав ширину 7,1 м, а також тротуари загальною шириною 1,5 м. З такими параметрами мостом був ускладнений одночасний рух зустрічних потоків транспорту, до того ж старе полотно та несучі конструкції зносилися та були визнані передаварійними.

Під час капітального ремонту міст розширять до 11 метрів, ширину безпосередньо проїжджої частини буде збільшено до 8 метрів. Для цього мостобудівникам належить демонтувати зношені частини, встановити буронабивні палі та укласти нову монолітну прогонову конструкцію. Підрядник також змонтує нову систему водовідведення та облаштує технологічні проходи.

Нагадаємо, всього у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" за два роки в Україні вже було відремонтовано та збудовано 560 мостів та штучних споруд. За два наступні роки має бути відновлено та збудовано ще 810 мостів.