Прибирання багажника автомобіля потрібно проводити регулярно

Всім власникам транспортних засобів відомо, як швидко засмічується і захаращується багажник авто. Щоб зберігати його в чистоті, прибирання багажника автомобіля повинне здійснюватися регулярно. УНІАН зібрав способи і лайфхаки про те, як очистити багажник від непотрібних речей, бруду і неприємних запахів.

Як почистити багажник від сміття

Прибирання багажника починається зі збору сміття: потрібно дістати всі речі з багажника і після цього ретельно вимести весь бруд, а потім ще пройтися пилососом по всіх важкодоступних місцях. Після цього всі багажні килимки необхідно витрусити, промити і висушити. Весь багажник авто потрібно протерти мокрою або вологою ганчірочкою, а також почистити оббивку щіткою. Після цього повернути на місце сухі килимки і завантажити тільки необхідні речі.

Найкращий спосіб зробити багажник чистим - це робити таке просте прибирання раз на кілька днів. При цьому раз в один-два тижні необхідно робити генеральне прибирання з використанням миючих і чистячих засобів.

Відео дня

Як очистити багажник від плям і неприємного запаху

Найбільше в багажнику забруднюється обшивка, на якій можуть з'являтися різні плями і розводи. Для їх усунення в продажу є велика кількість засобів, які дуже прості у використанні: їх потрібно нанести і розподілити по оббивці, а потім через деякий час зібрати залишки за допомогою пилососа.

Щоб позбутися від неприємних запахів в багажнику автомобіля, можна також використовувати різні покупні засоби з різними ароматами. Для цього потрібно просто побризкати або протерти поверхню обшивки в багажнику авто.

Також є народні лайфхаки для усунення неприємних запахів:

  • Потрібно обробити губкою, вимоченою в рясному содовому розчині, всі поверхні багажника, а коли все підсохне – просто прибрати його залишки.
  • Також можна покласти в багажник на кілька годин просочену оцтом ганчірку або рушник.

Важливо пам'ятати, що прибирання багажника автомобіля своїми руками не займає багато часу та не вимагає особливих знань і старань, але при цьому допоможе вам заощадити чимало грошей на хімчистці в салонах.   

Вас також можуть зацікавити новини: