Метро у Києві знову працює / фото УНІАН

Київський метрополітен 25 травня відновив перевезення пасажирів.

Пасажирам перевіряють температуру та допускатимуть у транспорт за умови за наявності захисної маски. Кількість пасажирів у вагонах визначається правилами соціальної дистанції.

Читайте такожУ Харкові відкрилося метро, але людей там небагато (фото, відео)

Відео дня

У КМДА зазначають, що кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію, а вагони метрополітену повинні дезінфікувати під час заходу потягів в електродепо та на пункти технічного обслуговування.

Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену, а також обов’язково перед відкриттям станцій метро.

Крім того, у метрополітен не допускають пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.

У підземці діє правило відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій. У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней.

Як повідомляв УНІАН, 23 травня у КМДА заявили, що епідситуація у столиці відповідає запровадженим урядом критеріям для послаблення карантину, і місто переходить до другого етапу пом’якшення обмежувальних заходів.