Ілюстрація REUTERS

Старт будівництва вантажного терміналу аеропорту «Бориспіль» заплановано на осінь, а саме будівництво має завершитися через 16 місяців – до кінця 2021 року.

Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) з посиланням на слова заступника міністра інфраструктури Олега Ющенка.

Читайте такожУ "Борисполі" розповіли про нові правила користування аеропортом з 5 червня

Відео дня

Як довго будуть будувати

«Зараз ведуться проектні роботи з підготовки до будівництва вантажного термінала, для якого вже виділено додаткові земельні ділянки. За умови, що всі підготовчі роботи будуть завершені в строк, саме будівництво розпочнеться восени та має бути завершено через 16 місяців. Таким чином, за оптимістичними розрахунками, аеропорт «Бориспіль» отримає новий вантажний термінал до кінця 2021 року», - сказано в повідомленні ЄБА.

Хто платить

В асоціації повідомили, що будівництво терміналу буде проводитися за рахунок залучених кредитних коштів, які, за інформацією, наданою представниками ЄБА аеропорту «Бориспіль», вже попередньо узгоджені.

Крім цього, Мінінфраструктури вже веде переговори по залученню додаткових транзитних потоків, зокрема з країнами Азії, і працює над спрощенням документообігу.

В ЄБА підкреслили, що бізнес вітає таке рішення, і сподіваються на його реалізацію у встановлені терміни.

Коли мали розпочати

Аеропорт "Бориспіль" планував приступити до будівництва вантажного термінала ще на початку травня 2019 року, проте станом на липень 2020 року будівництво так і не було розпочато.

Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є державним підприємством, що забезпечує 68% всіх авіаперевезень в Україні. Аеропорт є базовим для найбільшого національного перевізника – авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».