Як правильно рухатися взимку: поради водіям / УНІАН

Фахівці розповіли, як безпечно керувати автомобілем у зимовий період, щоб знизити можливість потрапити в неприємні ситуації на дорозі.

Основні поради водіям на зиму опублікував "Автогід".

Передусім експерти радять починати гальмувати й здійснювати будь-які маневри трохи раніше й плавніше. При різких діях існує високий ризик заносу машини. 

Відео дня

Крім того, водіям не слід часто змінювати смуги руху. Це пов'язано з тим, що нерідко розмітку чи трамвайні колії неможливо побачити під льодом, що вкриває дорогу.

У випадку заносу передньопривідному автомобілю варто зберігати інтенсивність натискання на педаль газу й плавно повертати кермо в інший бік від заносу. Якщо авто задньопривідне, то водій має відпустити педаль газу й повернути кермом в бік заносу. У повнопривідній машині ногу треба залишати на педалі газу й повертати кермо в сторону замету.

При підйомі розганятися треба плавно й без різкого набору швидкості. Спускатися треба якомога повільніше.

Як повідомляв Погода УНІАН, сьогодні в Україні різко зміниться погода. У багатьох областях на півночі, в центрі, на сході та півдні країни очікуються дощі, місцями - сніг. Також по всій країні істотно похолодає. Місцями температура вдень не перевищить 0°...+3°.