До 2025 року подорожчання не буде / Ілюстрація REUTERS

В Україні в найближчі три роки не підвищуватимуться ціни на деякі моделі автомобілів.

Про це у Facebook повідомив генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"Подорожчання авто не буде! Сьогодні набули чинності зміни до Наказу 521 Мінінфраструктури, яким введення в Україні деяких технічних регламентів щодо транспортних засобів перенесене з 01.01.2022 року на 2025 рік", - написав він.

Відео дня

Як уточнив Назаренко, якби не ці зміни, в Україну б заборонили імпортувати авто без датчиків закриття пасків безпеки задніх пасажирів, датчиків світла тощо. Мова йде про автомобілі з Японії, Кореї, США. В інакшому випадку довелося б обладнувати ці машини додатковими опціями, що спричинило б підвищення їх ціни.

Зазначимо, експерти раніше попередили про майбутнє здорожчення вживаних авто. Причинами вони називають сезон, відкладений попит з минулого року і відсутність нових машин через дефіцит чіпів і напівпровідників. Повідомлялося, що більше подорожчання може бути на дефіцитні моделі, проте істотно ціни на старі авто не зростуть через відсутність відповідних передумов.

Вас також можуть зацікавити інші новини: