Вчителі зі Львова, лікарі з Рівненщини, фермери з Черкас, волонтери з Маріуполя та люди з інвалідністю з Києва – вся країна підтримала висунення Олега Ляшка кандидатом в Президенти України. Це історичне рішення одноголосно ухвалили понад 1500 делегатів на ХХІІ з’їзді Радикальної партії. Люди висловлювали свою прихильність лідеру РПЛ як особисто на зібранні, так і під час включень із регіонів.

Фермер з Черкас Ігор Усик розповів у відеозверненні, що почав свою справу 5 років тому. Без жодної копійки державної допомоги облаштував виробництво козиного сиру. Каже, без прийнятого Олегом Ляшком мораторію на продаж землі вже б давно закрився.

«Ми хочемо розвинути і збільшити своє поголів’я до 100 кіз, але для цього нам потрібна державна допомога, якої зараз держава не надає фермерським господарствам. Одна надія – на Олега Ляшка. Ми підтримуємо його ініціативи для розвитку села. Я хотів продати свій земельний пай, але завдяки прийнятому мораторію на продаж землі, цього не зробив. Ми, черкащани, найкращої кандидатури в Президенти України не бачимо, крім Олега Ляшка», - сказав фермер.

Відео дня

Ветеран АТО Олексій Кошевець подякував лідеру РПЛ, що він з перших днів агресії на Сході був на передовій. Боєць переконаний, тільки такий Президент, як Олег Ляшко, в змозі повернути окуповані території України.

«З 2014 року Олег Ляшко постійно знаходився з нами: або приїздом своїм, або технікою, яку він нам давав, або провіантом, який нам надходив. Це єдиний політик, який був постійно на зв’язку. Це єдина людина в політиці, яка не побоялася приїжджати до нас на фронт. Сотні бійців надихав цей політик на бої, які тоді точилися. На сьогоднішній день це єдиний політик, який може дивитися сміло в очі військовим, добровольцям, тому сотні добровольців і військових підтримують Олега Валерійовича», - підкреслив ветеран АТО.

Освітяни – теж за Олега Ляшка. Викладач зі Львова Андрій Лозинський вважає патріотизм і національну ідею політика натхненням для всіх.

«Утвердження сучасного громадянського суспільства неможливе без таких важливих складових, як національна ідея і патріотизм. Саме завдяки принциповій національній позиції Олега Ляшка в Верховній Раді був прийнятий закон про мови. Саме завдяки твердій національній позиції Олега Ляшка був прийнятий закон про визнання бійців ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, що надзвичайно важливо для нас, галичан. Ми, львів’яни, однозначно підтримуємо і висуваємо Олега Ляшка кандидатом в Президенти», - промовив Лозинський.

Підтримують лідера РПЛ і люди з інвалідністю. Вірять, що тільки він зможе привернути увагу держави до їхніх проблем і зробити їхнє життя в Україні повноцінним.

«4 роки тому я почув слова Олега Ляшка. Тоді він сказав: «Інвалідність – це не вирок долі і не привід для людей відгороджуватися від них бар’єром». Це дійсно – «золоті» слова! Це слова чоловіка, який сприймає до серця той біль, який відчувають люди з інвалідністю, ветерани, пенсіонери. Для всіх людей з інвалідністю в Україні остання надія – це Олег Ляшко, який словом, ділом, роботою змінить ставлення до людей з інвалідністю. Я в це вірю!», - зі сльозами на очах розповів голова громадської організації людей з інвалідністю Юрій Федун.

Великим другом Маріуполя вважають Олега Ляшка його мешканці. Кажуть, завдяки йому у місті та поза ним почали будувати дороги, школи, дитсадки та житло.

«Наші заводи працюють завдяки тому, що надходить металобрухт, який вивозився за кордон. Завдяки фракції Олега Ляшка запроваджено мито на експорт металу і тепер наші заводи мають сировину, а люди – зарплату і роботу. Крім того, всі прекрасно знають, в якому стані траса Маріуполь-Запоріжжя. Наші водії її часто називають трасою смерті. Завдяки Олегу Ляшку на реконструкцію дороги був виділений мільярд гривень, який вже закладений у держбюджеті на 2019 рік. Ми тепер впевнено можемо сказати, що хочемо бачити на посаді Президента України Олега Ляшка», - зазначила волонтер Ірина Козлова.

Підтримали висунення кандидатом в Президенти Олега Ляшка і митці – Герой України Анатолій Паламаренко та поет-пісняр Вадим Крищенко. Свою прихильність політику висловили оригінально, у віршах.

«Українські генії – з нами! Найкращі люди України – з нами! Це означає, що ми переможемо і так, як ми об’єднали всю країну на з’їзді, ми об’єднаємо всю країну в житті. З цього з’їзду ми понесемо іскру об’єднання, іскру надії, іскру впевненості мільйонам українців!», - підсумував Ляшко.