Порошенко зазначив, що план Путіна очевидний – знищити незалежну Українську державу \ УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що українські вибори у 2019 році є для президента РФ Володимира Путіна «генеральною битвою» за Україну, яку він «маніакально» прагне повернути під вплив РФ.

Читайте такожПарубій підписав закон, який забороняє громадянам РФ бути офіційними спостерігачами на виборах в Україні

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко сказав у виступі на всеукраїнському громадському форумі «Відкритий діалог» у Києві.

Відео дня

«План Путіна очевидний – знищити незалежну Українську державу та демократію, позбавити українців права жити в мирі та безпеці», - заявив він.

«Вибори 2019 для Путіна - це як генеральна битва за Україну, яку він маніакально прагне повернути назад. РФ намагається втручатися у наші вибори так само, як у вибори у США, Франції, Німеччині, як у референдуми в Британії і Нідерландах», - зазначив президент.

Тепер, за словами Порошенка, РФ планує задіяти ці технології і в Україні, бо мотивація значно більша.

«Та українці більше цього не дозволять, щоб в офісі українського президента сидів російський агент. Як це було з 2010 по 2014 рік. Українцям не потрібен президент і верховний головнокомандувач, який стане перед Кремлем на коліна. Не потрібен президент і верховний головнокомандувач, який буде фліртувати або хіхікати з Путіним. Не потрібен президент і верховний головнокомандувач, першим підписаним документом якого буде акт про капітуляцію перед Москвою», - наголосив він.