фото: УНІАН

У Національній розвідці Сполучених Штатів Америки вважають, що Росія застосує кібертехнології для втручання в президентські вибори в Україні, які відбудуться 31 березня.

Про це йдеться у вступному слові з представлення доповіді "Щорічна оцінка загроз", яке на слуханнях у Сенаті виголосив директор Національної розвідки США Ден Коутс.

Читайте такожГолова СБУ про вибори: ми знаємо про напрямки ймовірного втручання РФ і готові протидіяти

Відео дня

"Напад Росії на українській військово-морські судна у листопаді є лише найсвіжішим прикладом готовності Кремля порушувати міжнародні норми з метою примусу його сусідів та здійснення його цілей. Ми також очікуємо, що Росія застосує кібертехнології для впливу на майбутні президентські вибори в Україні", - наголосив Коутс.

Також він прогнозує, що Росія продовжить здійснювати свої інформаційні війни проти демократичних країн та використовувати соціальні мережі з метою спроби "роз'єднати наші суспільства".

За словами Коутса, "навіть коли Росія стикається з послабленням економіки, Кремль активізовує свою кампанію для розділення західних політичних і безпекових інституцій і підриву післявоєнного міжнародного порядку".

Як повідомляв УНІАН, центральна виборча комісія зареєструвала вже 23 кандидата на пост президента України.