Аваков наголосив, що вже складено 306 протоколів про адміністративні порушення / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що поліція від початку виборчого процесу порушила 61 кримінальну справу, пов’язану з його порушеннями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на координаційній нараді керівників правоохоронних органів держави щодо забезпечення законності та правопорядку під час виборчого процесу, а також стану протидії злочинності у Києві.

«З початку виборчого процесу поліцією зареєстровано 1477 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом, найбільше їх у столиці – 158, у Дніпропетровській області – 153, Київській області – 109, в Одеській області – 82, в Черкаській та Донецькій областях – по 77», - зазначив Аваков.

Відео дня

Читайте такожАваков: штаби політиків посилають один на одного бойовиків з зеленкою та нагнітають ненависть у суспільстві

За його словами, переважно це випадки, пов’язані з незаконної агітацією (1004), підкупом виборців (106), пошкодженням майна (27) та хуліганськими діями (17)

«За вказаним фактами розпочато 61 кримінальне провадження, з яких 35 пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 26 - з проведенням передвиборчої кампанії», - додав міністр.

Він наголосив, що вже складено 306 протоколів про адміністративні порушення. З метою профілактики таких порушень проводяться зустрічі з керівниками політичних партій, їхніх осередків на місцях, а також довірених осіб кандидатів у президенти.